Wissel van CEO bij Brussels Airlines

De Lufthansa Group heeft de CEO van zijn Belgische dochter Brussels Airlines gewisseld. De huidige CEO Bernard Gustin vertrekt eind maart. Hij wordt opgevolgd door Christina Foerster, die per 1 april in functie treedt.

Ook Jan De Raeymaeker, de Chief Financial Officer (CFO), vertrekt. Naar zijn opvolger wordt nog gezocht. Christina Foerster is sinds anderhalf jaar de Chief Commercial Officer (CCO) van de maatschappij en woont sindsdien in de Belgische hoofdstad.
Met het nieuwe team moet de samenwerking worden versterkt met Eurowings, de lowcost-dochter van Lufthansa, zegt Thorsten Dirks, CEO van Eurowings.
‘We zijn ervan overtuigd dat het nieuwe team, samen met de rest van het Brussels Airlines personeel, de nu al succesvolle samenwerking tussen Brussels Airlines en Eurowings verder zal versterken. Alleen samen kunnen we de Europese luchtvaartindustrie vormgeven en kunnen we onze plannen voor duurzame groei laten slagen. Brussel blijft als Europese hoofdstad vitaal in onze groeistrategie.’

Lufthansa heeft Brussels Airlines in 2017 overgenomen omdat de Belgische airline aantrekkelijk is vanwege het vervoer van Europese ambtenaren en lobbyisten die vaak op Brussel vliegen en veel geld voor dienstreizen uitgeven. Daarnaast heeft Brussels Airlines een groot netwerk op Afrika. Lufthansa-baas Carsten Spohr heeft dit continent recent als belangrijke groeimarkt genoemd.

In een verklaring worden Bernard Gustin en Jan De Raeymaeker geprezen om hun management skills. Zij hebben Brussels Airlines op de kaart gezet en het tot de nummer 1 airline van België gemaakt, ondanks concurrentie van nieuwe airlines als Vueling, EasyJet en Ryanair tot de Belgische markt. Daarnaast hebben de twee Brussels Airlines geleid door de nasleep van de terroristische aanslag op Brussels Airport in maart 2016. Waarom zij dan toch vertrekken, wordt niet gezegd, evenmin wat zij nu gaan doen. De Belgische krant De Standaard spreekt van ‘een Duitse coup’ bij de Belgische airline.

Brussels Airlines, lid van de Lufthansa Groep en van Star Alliance, heeft 51 vliegtuigen en ruim 3500 werknemers. Brussels Airlines heeft dagelijks meer dan 300 vluchten naar 90 Europese bestemmingen, 24 Afrikaanse bestemmingen, 3 bestemmingen in Noord-Amerika, Tel Aviv en Mumbai. Voor de meeste van de visumplichtige bestemmingen, waaronder de Verenigde Staten, kun je op Evisumservice als Belg een visum kopen.