SGRZ verwelkomt 50-ste deelnemer

SGRZ, het garantiefonds voor de zakelijke markt, heeft zijn 50-ste deelnemer ingeschreven. Het gaat om Bepart, dat handelt onder de naam Sportstadion Reizen. Het bedrijf werd tevens SGR deelnemer.

Bepart/Sportstadion Reizen is specialist op het gebied van sportreizen (Formule 1, voetbal, etc.) en onder andere de officiële travel partner van Max Verstappen. Bepart is onderdeel van de Bepart of Sport groep en werkt nu nog onder de naam Sportstadion Reizen. In de loop van dit jaar worden de Bepart-labels geladen en worden hier straks de pakketreizen aangeboden.
Bepart is inmiddels de 50-ste deelnemer van SGRZ, dat sinds vorig jaar bestaat. ‘Het is snel gegaan met SGRZ. Inmiddels maken meer dan 50 bedrijven gebruik van de MICE-dekking van SGRZ’, zegt Erik Jan Reuver, directeur van SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

‘Naar verwachting zal het aantal deelnemers van SGRZ sterk toenemen bij aanvang van de nieuwe wet op de reisovereenkomst per 1 juli 2018, als ook zakelijke reizigers volgens de wet (op enkele uitzonderingen na) ook recht hebben op insolventiegarantie. Daarnaast is SGRZ van plan om vanaf 1 juli 2018 de retail met een aparte garantieregeling te bedienen, aangezien de retailer bij eigen samengestelde reizen/dynamic packaging zelf de organisator wordt. Hierbij zal de leverancier dan zorgen voor de bankgarantie, waardoor de retailer niet zelf over deze omzet ook nog een eigen bankgarantie hoeft te stellen. SGR wordt dan nadrukkelijk een B2C label en SGRZ een B2B label.

Foto: Relatiebeheerder Babette Wisbrun en directeur Erik Jan Reuver van SGR en SGRZ met Jeroen Terpstra (midden), financieel manager van Bepart.