RMC Meetup, 30 november 2023: Dé Travel Benchmark

BRIL Accountants is donderdag 30 november gastheer van de RMC-Meetup. De bijeenkomst, in het nieuwe kantoor in Veenendaal, staat in het teken van De Travel Benchmark in de reisbranche.

Datum: donderdag 30 november 2023
Locatie: Traverse 3, 3905 NL Veenendaal
Programma:
14:15-15:00 uur Inloop
15:00-16:30 uur Start presentatie: Dé Travel Benchmark
16:30-17:00 uur Discussie/ vragen
17:00-18:00 uur Borrel&bites incl. broodje kroket

BRIL Accountants is als accountant dé specialist in de reissector met een groot aantal touroperators als klant, waarvan 15 uit de Top 50 van TravMagazine. De benchmark bestaat dit jaar aan de ene kant uit een geanonimiseerde vergelijking met het jaar 2022, met daarbij een heldere analyse met veel financiële parameters die er toe doen in deze sector.

Aan de andere kant bestaat de benchmark uit een vergelijking van 2022 met het laatste pre-coronajaar 2019. De uitkomsten zijn nu al opzienbarend te noemen. Zij geven goed inzicht wat ‘corona’ heeft betekend voor de reissector en de mate waarin bedrijven uit dit dal zijn geklommen.

Er wordt onder andere gekeken naar de verlies- en winstrekening, de gemiddelde omzet per fte, de marge per fte, kosten van een gemiddelde fte en naar het rendement. Ook wordt gekeken naar de omzet in verhouding tot de personeelskosten en de kosten ten opzichte van de automatiseringskosten.
Ook hier wordt gekeken wat bedrijven aan kostenbeheersing hebben gedaan, hoeveel steun zij hebben ontvangen en wat hun schuldpositie is. Vooral de kosten van automatisering en personeel worden onder de loep genomen, de twee grootste kostenposten voor bedrijven.
‘Bij de verlies- en winstrekening kijken we hoe een touroperator volgens ons zou moeten presteren. We komen ook met aanbevelingen’, zeggen Arend van de Geest en Marcel Nijssen namens BRIL Accountants. De uitkomsten zijn verrassend!

Er is plaats voor maximaal 80 bezoekers. Dus wees er snel bij. Vol = vol.

Aanmelden is alleen voorbehouden aan leden van de RMC. Nog geen lid? Klik hier en registreer gratis.

Meld je hier aan!