Zakelijke treinboekingen Eurostar groeien explosief

Zakenreisagenten verdubbelen in het 1e kwartaal van 2019 het aantal Eurostar boekingen bij NS International. Arletta van Alteren, Accountmanager B-to-B, verwacht dat het zakelijk treinverkeer flink zal toenemen in 2019. Helemaal als het om trips tot 500 km gaat, neemt de vraag – en dus het aanbod – stevig toe.

De toename van het aantal boekingen zie je direct terug in de toegenomen capaciteit bij de internationale treinen. Zo breidt bijvoorbeeld Eurostar haar dienstregeling uit: Vanaf 10 juni rijdt er dagelijks een extra Eurostar van London St. Pancras naar Centraal Station Rotterdam en Amsterdam. Van maandag tot en met vrijdag rijden er drie directe treinen, in het weekeinde heb je nu elke dag twee rechtstreekse opties.

Ook voor de rest van het jaar is Arletta optimistisch gestemd. ‘Overheden werken hard om de paspoortcontrole in Amsterdam en Rotterdam voor elkaar te krijgen. Dan kan je dus niet alleen terug met een directe Eurostar vanuit Londen, maar kan je er ook zonder overstappen heen. Dat zou tot een verdere toename moeten leiden.’