Wisseling van de wacht bij VvKR

Ton Brinkman is de nieuwe voorzitter van branchevereniging VvKR, Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties. Hij is daarmee de opvolger van Caroline de Greeff.

De bestuurderswissel vond vrijdag plaats tijdens de drukbezochte VvKR-jaarvergadering in Nieuwegein. De in 2011 opgerichte VvKR telt inmiddels 264 kleinschalige reisorganisaties als lid.

Ton Brinkman (66) heeft zijn sporen verdiend in de reisbranche via Select Travel Jobs en Jobs in Travel. Hij ziet een uitdaging in verdere professionalisering van de VvKR. Ook moet het ‘merk’ VvKR bekender worden onder consumenten.
De VvKR, waarbij vooral specialistische reisorganisatoren zijn aangesloten, claimt inmiddels het grootste aantal individuele zelfstandige ondernemers in de reisbranche in Nederland te hebben.
Ton Brinkman werd als voorzitter kandidaat unaniem verkozen. Tijdens de VvKR-jaarvergadering nam tevens Rikkert Barendse afscheid als bestuurslid. Anne van den Boogaart, die het secretariaat van de vereniging coördineert, tekende bij voor een tweede termijn van twee jaar.