Wie wordt de winnaar van de Sustainable Travel Award?

Wie wordt de opvolger van SNP Natuurreizen als winnaar van de Sustainable Travel Award? Dat is de grote vraag bij de start van de verkiezing voor deze nationale prijs voor duurzame projecten in de reiswereld.

De award is een initiatief van ANVR en TravMagazine, in samenwerking met de Vakantiebeurs en het MVO Netwerk Toerisme.
De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse Reisgala, dat op de laatste zaterdag van januari wordt gehouden.

Heb je of ken je projecten en initiatieven die positief bijdragen aan de balans van people, planet & profit? Schrijf ze in en doe mee.

​De projecten, die de positieve impact van toerisme vergroten of de negatieve invloed terugdringen, mogen te maken hebben met de keten en/of de bestemming. Maar waar het uiteindelijk om draait, is het creëren van betere plekken voor inwoners en bezoekers (vakantiegangers). Meld jouw initiatief of dat van een ander -voor 1 december- aan door slechts vier vragen te beantwoorden.

Wie kan er meedoen?      
Iedere partij binnen de reissector of daaraan gerelateerd, kan meedoen. Reisorganisaties, (zaken)reisagenten, accommodaties, vervoerbedrijven, excursieaanbieders, bestemmingen, ICT- bedrijven, onderwijsinstellingen; allemaal kunnen ze deelnemen om de felbegeerde award in de wacht te slepen.

Hoe doe je mee?
Heel makkelijk, door de 4 onderstaande vragen te beantwoorden:

1. Wat is de doelstelling, inhoud, werkwijze en tijdpad van het initiatief?
2. Welke zijn de specifieke aspecten die laten zien dat het innovatief toonaangevend en uniek is als het gaat over ‘duurzaam toerisme/reizen’ én in welke mate wordt gedragsverandering bewerkstelligd voor de gasten, medewerkers, leveranciers, partners en de bestemming?
3. Hoe maakt dit initiatief deel uit van jullie bredere duurzaamheidsbeleid? Kun je nog andere succesvolle voorbeelden noemen van duurzaamheidsinitiatieven die inmiddels binnen dat beleid zijn uitgezet?
Zijn jullie al eerder onafhankelijk erkend voor jullie duurzaamheidsprestaties (bijvoorbeeld Travelife of anders).
4. Waarom vind je dat deze inzending de ‘Sustainable Travel Award 2020’ verdient?

Meer weten?
Klik hier voor meer informatie en deelname of mail naar betterholidays@anvr.nl
Schrijf je in en doe mee!

Foto: Gerben Hardeman, bij de ANVR verantwoordelijk voor duurzaamheid, overhandigde tijdens het vorige Reisgala de Sustainable Travel Award aan Gert Nieuwboer, directeur van SNP Natuurreizen.