Videoboodschap Transavia-top: ‘Iedereen draagt zijn steentje bij’

‘Beste partners, ik had me de kennismaking met de reisindustrie heel anders voorgesteld.’ Zo begint Marcel de Nooijer, de nieuwe CEO van Transavia, een videoboodschap aan partners, waarin hij samen met Charles Verstegen (Base Lead Partner) tekst en uitleg geeft over het beleid en stand van zaken bij Transavia.

De video is dinsdag aan het eind van de middag aan de business partners gestuurd. De toestellen van Transavia staan momenteel geparkeerd op Schiphol, Rotterdam en Eindhoven. Eén vliegtuig is operationeel voor repatriëringsvluchten in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De Nooijer: ‘Sinds eind februari wordt onze reisindustrie en onze passagier in het bijzonder op de proef gesteld door het uitbreken van het corona-virus in Europa. Er zijn maatregelen nodig om zeker te stellen dat we hier op een goede moment uitkomen. Dat kunnen we niet alleen, daar moet iedereen zijn steentje, zeg maar steen, aan bijdragen.’

‘Op dit moment staan alle Transavia-toestellen aan de grond, we voeren alleen nog repatriëringsvluchten uit. We werken ondertussen keihard om de passagiers straks weer aan boord te kunnen verwelkomen.’

Charles Verstegen spreekt van ‘een enorme impact op onze bedrijfsvoering’. Hij geeft een toelichting op het beleid, dat in een hoog tempo wijzigt.

Daaronder de verlenging van de vliegstop tot en met 6 mei, de verlenging van omboeken zonder wijzigingskosten tot en met 31 mei, vouchers en voorwaarden en de wanneer het winterseizoen 2020/21 in de verkoop gaat. Over de winterdienstregeling wordt in de tweede helft van april meer bekend.
Het is volgens Verstegen onzeker wanneer de zomervluchten opstarten. ‘We hopen op 7 mei, maar dat is nog onzeker.’

Foto: Marcel de Nooijer, CEO van Transavia (boven) en Charles Verstegen (onder)

Bekijk hier de video.