Uitbreiding Lelystad Airport uitgesteld

De opening van Lelystad Airport is een jaar verschoven naar 2020, maakte minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) woensdag op een persconferentie in Den Haag bekend. ‘Met veel druk zou opening van Lelystad Airport op de geplande openingsdatum van april 2019 haalbaar zijn, maar dat is gezien de zorgvuldigheid niet realistisch. Het is realistischer om uit te gaan van 2020’, stelde de minister.

Van Nieuwenhuizen maakte tijdens de persconferentie het uitgelekte nieuws bekend dat zij meer tijd wil om nader onderzoek te doen naar onder andere geluidsoverlast van Lelystad Airport. ‘Je kunt met stoom en kokend water proberen alles erdoor te drukken, maar het gaat om de zorgvuldigheid.’
De opening van Lelystad Airport stond gepland voor april 2019. Vooral in Gelderland en Overijssel is de laatste tijd veel weerstand ontstaan tegen de lage aanvliegroutes. Een actiegroep ontdekte daarnaast onjuistheden in de geluidsmeting.
Lelystad Airport moet op termijn duizenden (vakantie)vluchten overnemen van Schiphol, dat tegen zijn plafond van 500.000 vliegbewegingen per jaar zit.