TUI Sports en Le Champion slaan handen ineen

Sportorganisatie Le Champion en reisorganisator TUI Sports gaan samenwerken om sportreizen aan te bieden. Jaarlijks organiseert Le Champion nu al meer dan 60 sportevenementen op het gebied van fietsen, hardlopen en wandelen. Samen met TUI Sports heeft de vereniging als doel de komende jaren meer unieke sportreizen aan te kunnen bieden.  

Le Champion heeft een lange historie met de organisatie van bijzondere buitenlandse sportreizen. In de pioniersfase van de club waren het vooral de leden zelf die daartoe het initiatief namen. Door de samenwerking met TUI Sports kan Le Champion unieke reizen op een professionele manier organiseren en aanbieden. Het jubileumjaar is een logisch moment om de rijke traditie uit de afgelopen 50 jaar opnieuw tot leven te brengen met opvallende sportreizen. De komende jaren is het doel om voor zowel fietsers, hardlopers en wandelaars unieke en onderscheidende sportreizen te organiseren.

In het jubileumjaar 2019 biedt Le Champion al enkele opvallende sportreizen aan. Voor de wandelaars was er in dit jaar een prachtige wandelvierdaagse op Bali. Een groot deel van de maand juli geniet een groep fietsers van het prachtige Noorwegen. Zij maken de fietstocht naar het meest Noordelijke punt: de Noordkaap. Een fietsreis van totaal 2450 km en 20 etappes met gemiddeld 125 km per dag. In november kunnen fietsers, hardlopers en wandelaars met een sportreis naar Sicilië. Hoogtepunt voor de hardlopers daar vormt de (halve) marathon van Palermo. Voor de hardlopers die speciaal voor de (halve) marathon meegaan naar Sicilië is het startnummer voor Palermo dit jaar gratis bij de reis inbegrepen! Daartoe is er een verkort reisprogramma mogelijk, met vertrek op donderdag en aankomst weer op dinsdag in Nederland.

Arjan Kers, General Manager TUI Nederland: ‘Net als Le Champion vinden wij het belangrijk een bijdrage te leveren aan een gezonde en actieve samenleving. We merken dat steeds meer mensen juist op vakantie sportief en gezond bezig willen zijn om zo weer helemaal op te laden. Met onze sportieve vakanties bieden wij hen de juiste ingrediënten hiervoor. We zijn dan ook verheugd om samen met Le Champion dit verder uit te bouwen en een aantal unieke sportreizen aan te gaan bieden waarbij plezier en persoonlijke topprestaties hand in hand gaan.’

Ron van der Jagt, algemeen directeur Le Champion: ’Er is natuurlijk al een groot aanbod aan bijvoorbeeld marathonreizen, ook via het reguliere aanbod van TUI. Dat gaan we natuurlijk niet overdoen. Als sportorganisatie willen wij de komende jaren een beperkt aantal echt unieke sportreizen aanbieden. We willen dat met de meest professionele partij doen en het is fijn om TUI Sports als ervaren partner te hebben. Voor fietsers, hardlopers en wandelaars gaan we bijzondere expedities organiseren de komende jaren.’

foto: vlnr Ron van der Jagt, algemeen directeur Le Champion, Ruud van der Velde, voorzitter Le Champion en Arjan Kers, General Manager TUI Nederland.