Transavia Ventures investeert in GoHere

GoHere, een innovatieve app met persoonlijke en betrouwbare reistips op bestemming, is de vierde onderneming waarin Transavia Ventures investeert. De tips in GoHere kunnen van vrienden zijn, maar ook van de reisorganisatie zelf. Naast een investering van €250.000, is Transavia inmiddels ook zelf een pilot gestart met de Transavia Tips app, een eigen versie van de GoHere app voor de Transavia passagiers.

Betrouwbare tips en reviews
‘Reizigers zijn steeds meer op zoek naar ultieme reiservaringen die zij in korte tijd kunnen beleven, maar weten de leukste verborgen plekken niet te vinden. Platformen als Tripadvisor en The Fork bieden tips van onbekenden en hebben vaak een commerciële achtergrond. GoHere zorgt ervoor dat je alleen tips ziet van mensen die je vertrouwt, zoals je eigen vrienden of de reisorganisatie waarbij je geboekt hebt’, zegt Menno Biesiot, CEO van GoHere.

GoHere is de oplossing voor reisorganisaties om via een eigen app in contact te blijven met reizigers tijdens de reis. Reisorganisaties kunnen een whitelabel versie van de GoHere app aan hun klanten ter beschikking stellen. En daarmee de klant blijven inspireren tijdens de reis. Bijvoorbeeld door tips te geven die passen bij het thema van de reis, te wijzen op minder bekende activiteiten, zoals een stadswandeling via een mobiele game of het volgen van een lokale cursus. De app biedt dan ook direct de mogelijkheid om deze activiteiten te boeken.

Voor Transavia Ventures ligt de waarde van GoHere dan ook precies in die combinatie met andere nieuwe en leuke reis apps. Reizigers willen tijdens de reis geïnspireerd en uitgedaagd worden om nieuwe dingen te gaan ontdekken. Niet via de grote commerciële platformen, maar juist authentiek en weg van de massa. Nico Gielen, investment lead bij Transavia Ventures: ‘Er ontstaan allerlei nieuwe apps die de reizigers op authentieke ervaringen wijzen, maar die zijn vaak individueel te klein en te onbekend om gevonden te worden door de reizigers. De GoHere app biedt dan een centrale toegangspoort, in de vorm van tips, naar al deze nieuwe reis apps. Hierdoor ontstaat een nieuw ecosysteem van reis apps dat de reiziger inspireert en faciliteert. De meest succesvolle reis apps kunnen vervolgens in aanmerking komen voor een investering via Transavia Ventures om ze verder op weg te helpen.’