Bart Meijer vertrekt bij Vakantiebeurs

Bart Meijer vertrekt als manager van de Vakantiebeurs. Hij gaat aan de slag als manager product bij Viabus Groep, het moederbedrijf van bekende merken als Bolderman.nl, Effeweg.nl, Van Nood Reizen en Diogenes Groepsreizen.

Meijer wordt opgevolgd door Karin Lodewijks, die doorstroomt vanuit de Jaarbeurs.

‘Dit was een kans die voorbij kwam en die ik niet wilde laten lopen’, zegt Meijer, die de synergie tussen de diverse merken van Viabus gaat versterken.
‘Ik zal daar aan de slag gaan als Manager Product voor de merken uit de groep. Een mooie uitdagende rol in een snel groeiende onderneming, waar ik als productverantwoordelijke mee mag gaan bouwen aan de professionalisering van de synergie tussen de merken en de ambitieuze toekomstplannen.’

Meijer heeft 3,5 jaar voor de Jaarbeurs/Vakantiebeurs gewerkt. Hij begon in het najaar van 2016 en heeft vier edities van de Vakantiebeurs georganiseerd.
Hij blijft tot eind maart in functie om de overdracht aan zijn opvolgster in goede banen te leiden. Per 1 april gaat hij aan de slag bij de Viabus Groep.

‘Afgelopen januari heb ik met de 50-ste jubileumeditie mijn vierde Vakantiebeurs als Brandmanager afgerond. In de afgelopen 3,5 jaar hebben ik samen met mijn team en de markt hard gewerkt om de Vakantiebeurs aan te passen aan de huidige wensen en behoeften van zowel bezoekers als exposanten. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe visie, een nieuwe compactere opzet, een volledige re-branding naar een festivalstijl look & feel en de ontwikkeling van diverse nieuwe concepten en samenwerkingen als de B2B-zone, het Travel Congress, de Travel Tomorrow Meet-ups en het Travel Talent Event. Ik ben trots op wat we als Vakantiebeursteam samen met de gehele reisbranche neer hebben gezet de afgelopen jaren. Er staat een sterke aantrekkelijke basis met mooie concepten om dit prachtige en unieke event naar de toekomst toe als branche relevant te houden en verder door te ontwikkelen.’

‘Een nieuwe frisse blik en visie zijn altijd goed en gezond om Vakantiebeurs weer verder te brengen. En het is dan ook met alle vertrouwen dat ik per 1 april het stokje overdraag aan Karin Lodewijks, die doorstroomt vanuit het talent programma van Jaarbeurs. Zij is geen onbekende voor Vakantiebeurs en voor een deel van de markt, aangezien zij van 2014 tot 2018 reeds onderdeel uitmaakte van team Vakantiebeurs. Binnen haar rol als eventmanager was ze onder andere verantwoordelijk voor operatie, content samenwerkingen en de aankleding van het event. Daarnaast heeft ze als Contentmanager de lead gehad in de totstandkoming van het ambassadeursprogramma en het vernieuwde vakdagprogramma in 2017 en 2018, wat uiteindelijk heeft geleid tot de ontwikkeling van het separate Travel Congress.’

Lodewijks begon na haar studie hotelmanagement aan Hogeschool Tio in 2014 bij de Jaarbeurs als eventmanager bij onder andere de Vakantiebeurs en Motorbeurs. Na 2018 heeft zij zich, naast het behalen van de master Bedrijfskunde aan TIAS School for Business & Society, de afgelopen twee jaar binnen Jaarbeurs ontwikkeld als brandmanager bij een van de andere consumententitels van Jaarbeurs.