Transavia reikt Peter J. Legro Award uit

Transavia heeft deze week de jaarlijkse Peter J. Legro Award uitgereikt. Deze award is in het leven geroepen voor goede doelen waarvoor collega’s zich  inzetten in hun vrije tijd en ter ere van onze gewaardeerde oud directeur Peter J. Legro. Cabin Attendant Karin Gombert ontving de prijs en het daarbij horende geldbedrag dat volledig ten goede komt aan de door haar opgerichte Stichting ‘de BeautyBank’.

‘De maatschappelijke betrokkenheid van Transavianen is groot en dat uit zich in de talrijke goede doelen waar collega’s actief bij betrokken zijn’, zegt Dirk Neelis, financieel directeur en voorzitter van de jury van de award. ’Die maatschappelijke betrokkenheid sluit naadloos aan bij onze waarden en belichaamt waar we in geloven: ‘Iedereen verdient het om gezien te worden’. Dit sociale karakter is ook volledig in de geest van Peter J. Legro. Hij was tussen 1979 en 2002 topman bij Transavia en beschermheer van stichting Peter Pan vakantieclub, hij overleed in maart 2018.

Positieve maatschappelijke bijdrage
Dirk Neelis: ‘Peter J. Legro  zag als geen ander dat als je bewust ruimte geeft voor het vervullen van een maatschappelijke rol én het initiatief bij de mensen zelf laat, er een enorme energie vrijkomt. Om die reden is deze award aan hem opgedragen. We vinden het ook onze verantwoordelijkheid om een positieve bijdrage te leveren aan een aantal belangrijke maatschappelijke uitdagingen zoals het verlagen van onze footprint en een inclusieve samenleving.  Ik ben er enorm trots op dat wij deze collega aan boord hebben, en met haar vele andere Transavianen die hun bijdrage leveren aan een mooi maatschappelijk doel.’

Bij het kiezen van de winnaar houdt de jury er onder andere rekening mee dat de organisatie zich inzet voor een betere wereld en de mate van verbinding met de omgeving. Vorig jaar ging de eerste Peter J. Legro award naar Luchtvaart zonder Grenzen.

Stichting de BeautyBank
De tweede Peter J. Legro Award is door Alexandra Legro, de dochter van Peter J. Legro, uitgereikt aan Stichting de BeautyBank. Onze collega Karin Gombert geeft met haar BeautyBank mensen die het moeilijk hebben meer eigenwaarde en zelfvertrouwen zodat zij een steuntje in de rug krijgen voor het bouwen van een nieuwe toekomst. Een origineel initiatief dat past bij Transavia: iedereen verdient het om gezien te worden. Voor de €10.000 heeft de BeautyBank een goede bestemming. De Stichting investeert met dit bedrag in een online systeem waarmee het team sneller en efficiënter kan samenwerken bij het verbinden van de groeiende groep cliënten en beauty professionals.

Naast de BeautyBank streden ook Trees for All, Stichting D-support, Stichting ACD en Dierenambulance Utrecht mee voor de Award.