Transavia naar ‘Malediven van het zuiden’

Transavia heeft er weer een nieuwe zonbestemming bij. De airlijne vliegt vanaf 23 februari vanaf Rotterdam The Hague Airport twee keer per week naar Brindisi, in de hak van Italië, gelegen aan de Adriatische Zee.

De nieuwe bestemming werd in september vorig jaar al aangekondigd. De stad in Puglia staat bekend om z’n boulevard met palmbomen, prachtige haven en historische gebouwen. Door het helderblauwe water en de witte zandstranden wordt deze streek ook wel ‘De Malediven van het zuiden’ genoemd, zegt Transavia.
De rechtstreekse verbinding naar Brindisi is voor Transavia de tweede in deze regio. De airline vliegt namelijk al dagelijks tussen Amsterdam en Bari, dat zo’n 100 kilometer verderop ligt. De eerste vlucht naar Brindisi is op zaterdag 23 februari. Vanaf deze datum vliegt Transavia tot en met eind oktober twee keer per week vanaf Rotterdam Airport naar de Italiaanse kustplaats. De vanafprijs is 35 euro voor de wintermaanden. Vanaf april is dat 49 euro voor een enkele reis.

Volgens Transavia heeft Brindisi qua naam weliswaar nog niet de allure van steden als Rome, Florence en Venetië, maar is de stad duidelijk in opkomst. Was het in de stad 15 jaar geleden na 21.00 uur meestal uitgestorven op straat, tegenwoordig is het er ook ’s avonds gezellig druk. De boulevard is nu een voetgangersgebied met palmbomen, mooi uitzicht, bankjes, restaurants en cafés.