Transavia gaat op 4 juni weer vliegen

Transavia start met ingang van 4 juni haar vluchtschema weer gedeeltelijk op en vliegt vanaf Amsterdam Schiphol naar een aantal bestemmingen in Spanje, Griekenland en Portugal: Malaga, Athene, Heraklion, Thessaloniki, Lissabon en Faro.

Per week wordt onderzocht of en welke extra bestemmingen en welke vluchten hier de komende tijd aan toegevoegd kunnen worden.

Transavia neemt extra maatregelen om het vliegen zo veilig en gezond mogelijk te maken, zoals extra reiniging van de vliegtuigen en het verminderen van onderling contact. Het risico van besmetting aan boord van vliegtuigen is overigens laag, zegt de airline.

Moderne vliegtuigen zijn namelijk voorzien van High Efficiency Particulate Air (HEPA) filters, die zorgen voor schone cabinelucht van hoge kwaliteit, waarbij er een hoge mate van luchtcirculatie plaatsvindt.
Vanaf 4 juni dragen passagiers en bemanning op alle vluchten gezichtsbescherming (van mond en neus), waardoor het lage risico van verspreiding van het coronavirus wordt verkleind.
Passagiers moeten zelf zorgen voor een mondkapje.

Bij de keuze voor de bestemmingen heeft Transavia gekeken naar de huidige restricties en de ontwikkeling daarvan in de landen waar Transavia naartoe vliegt.

Portugal, Griekenland en Spanje bieden hiervoor goede vooruitzichten op de korte termijn. Dit betekent dat vluchten naar de overige bestemmingen van Transavia worden geannuleerd tot en met 10 juni.
Om duidelijkheid te bieden over hun vlucht ontvangen alle passagiers of de reisorganisaties een mail over het wel of niet doorgaan van hun vlucht.

Transavia ziet dat er bij klanten weer belangstelling is om te reizen én er sprake is van een geleidelijke versoepeling van beperkingen en restricties in Nederland en inreis bepalingen van andere landen in Europa.
Een aantal landen wil graag weer reizigers ontvangen. Transavia zegt blij te zijn dat zij, op basis van informatie over restricties en mogelijkheden op haar bestemmingen, weer perspectief voor het vliegen kan bieden.