Transavia: eerste vlucht naar Amman

Transavia heeft dinsdag 1 oktober de eerste vlucht uitgevoerd naar de nieuwe bestemming Amman in Jordanië. De directe vluchten naar Amman worden het hele jaar door drie keer per week aangeboden vanaf Schiphol.

Amman is gebouwd op en rond zeven heuvels en heeft een grote verscheidenheid aan kunst en cultuur. Op enkele tientallen kilometers afstand ligt de Dode Zee. Daarnaast is het klimaat van Jordanië ook in de wintermaanden heerlijk mild. De eerste vlucht van Transavia op Amman Airport werd als gebruikelijk verwelkomd met een brandweersaluut.

Transavia vliegt vanaf deze winter drie keer per week naar Amman; op dinsdag, donderdag en zondag. Tickets zijn te boeken vanaf 59 euro voor een enkele reis. Transavia heeft deze bestemming opgenomen vanwege de stijgende populariteit van bijzondere bestemmingen in het Midden-Oosten.
De Dode Zee, Romeinse ruïnes, de historische stad Petra en het heerlijke eten zijn een echte aanrader tijdens een ontdekkingstocht door Jordanië, zegt Transavia.

‘Jordanië is als vakantiebestemming de afgelopen jaren enorm gegroeid. Amman is een prachtige historische stad en ligt op ruim 200 kilometer van de verborgen stad Petra in Jordanië’, zegt Erik-Jan Gelink, commercieel directeur bij Transavia.

‘Het vliegveld van Amman, Queen Alia Airport, is vijf jaar geleden compleet gerenoveerd en ademt de allure van het Midden-Oosten en de gastvrijheid van Jordanië. Het ligt op 35 kilometer van Amman en biedt state-of-the-art faciliteiten voor onze passagiers. Door deze directe verbinding met Jordanië kunnen avontuurlijke vakantiegangers Amman en het land Jordanië bezoeken voor een aantrekkelijke prijs.’

Jordanië is een populair vakantieland voor Nederlanders. Het aantal toeristen groeide in 2018 met 6 procent. Voor 2019 wordt een groei van 5 tot 5 procent verwacht. Deze groei zet volgens de Jordan Tourism Board door. De geplande vluchttijd naar Amman is ongeveer 4,5 uur. De route wordt uitgevoerd met een Boeing 737-800, die 189 passagiers vervoert.