Transavia eerder van start met Edinburgh en Bilbao vanaf Rotterdam

Transavia gaat de nieuwe routes Rotterdam-Edinburgh en Rotterdam-Bilbao eerder opstarten. Voor beide routes stond gepland dat de eerste vlucht in april zou plaats vinden. Maar dat wordt:

  • RTM-EDI

Eerste vlucht is nu op donderdag 27 februari. Vervolgens vliegt de airline in maart op donderdag en zondag naar EDI. Vanaf april gaat de route zoals gepland naar 4x per week.

  • RTM-BIO

De eerste vlucht zal nu op maandag 2 maart plaats vinden. In maart start de airline op met 3x per week op maandag, woensdag en vrijdag en dit wordt zoals gepland in april door getrokken.

Ook is Transavia sinds 1 januari aangesloten bij het CO2 compensatieprogramma van KLM – CO2Zero. ‘We bieden vanaf die datum actiever de mogelijkheid tot het compenseren van de CO2-uitstoot vd vlucht (tijdens het boekingsproces). We verwachten dat een groter aantal reizigers zich bewust zal zijn van hun CO2-uitstoot tijdens het vliegen en zal gaan compenseren’, aldus Claudia Metz, woordvoerder van de airline. ‘Op die manier zetten we samen met onze partners én passagiers nog meer stappen op weg naar een duurzamer Transavia. En dat doen we graag met onze partners zoals onze moedermaatschappij KLM én onze partners en passagiers.’
‘We vinden dat iedereen een bijdrage kan leveren aan een mooiere, inclusieve samenleving en een schoner klimaat. De afgelopen jaren hebben we al veel stappen gezet, maar we zijn er nog lang niet. Voor een schoner klimaat willen we onze CO2 uitstoot met 35% verminderen. In 2030! We zijn ervan overtuigd dat we samen met partners, leveranciers, collega’s en onze passagiers het grootste effect bereiken. Met het aanbieden van het CO2ZERO geven we passagiers ook de mogelijkheid om bij te dragen aan een meer duurzame luchtvaart.’

Samenwerken met KLM
CO2ZERO is het compensatieprogramma van KLM. CO2ZERO biedt reizigers een goed  compensatieprogramma aan dat heeft bewezen succesvol te zijn. Het is daarom een logische keuze om elkaar hier te versterken. Afgelopen weken is er hard samengewerkt om het programma te implementeren in onze systemen. Samen met KLM investeren we de CO2-uitstoot die onze passagiers compenseren in duurzame, gecertificeerde CO2ZERO-projecten. Op dit moment wordt de opbrengst ingezet voor herbebossing in Panama. Een vlucht compenseren naar Barcelona kan al voor €0,93. Het compenseren van een vlucht kan op dit moment alleen online tijdens het boeken.