Transavia: 3 nieuwe bestemmingen en 300.000 stoelen erbij

Transavia lanceert voor zomer 2019 Brindisi (Italië), Tanger (Marokko) en Zadar (Kroatië) als nieuwe bestemmingen. Dat maakte Charles Verstegen, Hoofd Partner Sales bij Transavia, dinsdagavond bekend op de after summer borrel in het hoofdkantoor van de airline, in het gezelschap van 200 genodigden.

Zadar is de vijfde bestemming van Transavia in Kroatië, dat het erg goed doet. Split en Dubrovnik groeien volgens Verstegen als een speer, maar ook Pula en Rijeka doen het goed.
Drie bestemmingen die afgelopen zomer als nieuwe bestemming werden gelanceerd, Nador, Beirut en Krakau, worden komende winter doorgezet. Daarnaast wordt het populaire Nice ook vanaf Rotterdam aangeboden.

Net als vorig jaar voegt de airline twee toestellen aan zijn vloot toe, die daarmee groeit naar 45 vliegtuigen. Dat betekent een capaciteitstoename van 300.000 stoelen. ‘We gaan hiervoor meer vliegen naar populaire Zuid-Europese bestemmingen’, stelde commercieel directeur Erik Jan Gelink.
Kroatië, Marokko en Griekenland zijn deze zomer de grote groeiers bij Transavia, Portugal doet het goed en Spanje is stabiel. Gelink: ‘We groeien als kool, mede dankzij onze partners.’

Foto: Erik Jan Gelink en Charles Verstegen van Transavia.