Sunny Cars voorzichtig positief; Spanje, Portugal en Italië populair

Sunny Cars is positief gestemd nu de eerste huurautoreserveringen weer binnenkomen. Reizigers zijn vooral geïnteresseerd in Spanje, Portugal en Italië.

De autohuurspecialist zit inmiddels dagelijks op 20 tot 25 procent van het volume ten opzichte van voorgaande jaren. ‘Dat lijkt wellicht niet veel, maar kijkend naar de afgelopen maanden is dat een hele prestatie’, zegt Sunny Cars.

De autohuurspecialist ziet dat klanten het weer aandurven om in een huurauto te stappen op vakantie. En terecht, volgens Sunny Cars, want met een huurauto de vakantiebestemming ontdekken is nu meer dan ooit de beste keuze.

Bij Sunny Cars kunnen klanten 100 procent veilig en zorgeloos een auto huren, dát is de boodschap die de autohuurspecialist nu goed over wil brengen. De behoefte aan hygiëne is enorm toegenomen en daar is Sunny Cars meer dan goed op voorbereid. De afgelopen weken is in kaart gebracht of de ruim 200 lokale wagenparkaanbieders hun schoonmaakprotocollen geoptimaliseerd hebben en hoe de verhuurkantoren ‘coronaproof’ zijn gemaakt.

Deze informatie is per partner terug te vinden in de huurvoorwaarden. Met de services Fastlane en Online Check-in is de klant bovendien sneller op pad omdat hij de wachtrij kan overslaan en het huurcontract al ingevuld klaarligt. Dit heeft als resultaat dat de tijd die de klant op het verhuurkantoor doorbrengt, korter wordt. Wel zo fijn én veilig.

‘We durven dus wel te stellen dat als klanten weer op reis gaan, ze de beste keuze maken door een huurauto van Sunny Cars te boeken. Zo zijn ze niet alleen verzekerd van hun eigen ‘safe space’, maar kunnen ze dankzij onze all-in formule zorgeloos en op hun eigen tempo de rustige plekjes van hun vakantiebestemming ontdekken’, zegt Hans Knottnerus, Managing Director Netherlands, Belgium & France bij Sunny Cars.

Sunny Cars is dan ook voorzichtig positief over de toekomst. ‘We hebben nog een lange weg te gaan, maar we zien een langzaam stijgende lijn en daar focussen we ons op.’

Optimistisch over de toekomst
In de maanden maart, april en mei registreerde Sunny Cars een daling in de boekingen van 95 procent. De eerste helft van juni zit er inmiddels op en de eerste boekingen worden voorzichtig weer gemaakt.
‘Kijkend naar het huidige boekjaar staan we op dit moment met de Sunny Cars groep nog voor 60 procent in de rode cijfers. Omdat de afgelopen maanden nieuwe boekingen uitbleven, zitten we nu met de groep op zo’n 330.000 minder boekingen dan in dezelfde periode vorig jaar’, aldus Knottnerus.

Met welke snelheid Sunny Cars zich weer zal herstellen, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de vluchtcapaciteit van de luchtvaartmaatschappijen en de mate waarin mensen weer naar een ander land willen en durven reizen. Desondanks is Sunny Cars optimistisch en staat het team van autohuurspecialisten met een grote smile klaar om weer veel vakantiegangers zorgeloos op weg te helpen.