Star Alliance opent ‘lounge met lokale ervaring’ op Schiphol

Star Alliance heeft zijn nieuwe lounge op Schiphol geopend. De lounge is gevestigd in het Schengen-gedeelte van de luchthaven, na de veiligheidscontrole, op de derde etage van terminal 1 bij het Panorama-terras. Vanaf de lounge hebben reizigers makkelijk toegang tot de gates voor de vluchten naar Europese bestemmingen in de Schengen-zone van de Star Alliance member-airlines.

Alle eigen Star Alliance Lounges zijn zo ontworpen dat zij steeds een unieke, lokale ervaring bieden. In samenwerking met architectenbureau D-Dock uit Amsterdam zijn elementen van de kenmerkende Amsterdamse sfeer in de nieuwe lounge aangebracht. Het design is geïnspireerd op de altijd veranderende Hollandse luchten en landschappen. De inrichting is voorzien van meubelen en decoraties naar originele Nederlandse ontwerpen.

In de lounge is gratis Wi-Fi beschikbaar, inclusief standaard usb- en andere aansluitingen om elektronische apparatuur op te laden. De lounge beschikt voorts over een bagageruimte, individuele werkhoeken, een gezamenlijke lees/werktafel, diner-gedeelte, bar, relaxhoek en een wijnbar. In de middag is er een bar met bediening, een biertap, gratis buffet met warme en koude gerechten, vluchtinformatie, business-services voor printen of scannen, kranten en magazines om te lezen en op aanvraag producten voor persoonlijke verzorging.
De lounge biedt plaats aan 150 passagiers en is dagelijks open van 05.30 uur in de ochtend tot ’s avonds 21.30 uur, afhankelijk van het vluchtschema (Schengen) van Star Alliance.

Reiservaring
‘Star Alliance heeft zichzelf het ‘overall’ doel gesteld om de reiservaring van onze klanten te verbeteren. Het aanbieden van een hoogwaardige lounge maakt deel uit van deze strategie. Met de opening van de nieuwe Amsterdam Lounge wordt het netwerk van eigen, Star Alliance lounges uitgebreid naar acht en biedt onze klanten vertrekkend vanaf ‘de Dam’ een geweldige lounge-ervaring’, zegt Christian Draeger, Vice President Customer Experience van Star Alliance.

De lounge is toegankelijk voor First en Business Class passagiers, Star Alliance GoldCardhouders en aangewezen leden van de Air Canada Maple Leaf Worldwide Club en United Club-leden. Het gaat om passagiers van vluchten die worden uitgevoerd door Adria Airways, Aegean Airlines, Austrian Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa, SAS, Swiss en TAP Air Portugal. Vertrekkende reizigers op vluchten van andere Star Alliance member airlines zijn eveneens welkom, maar deze dienen zich te realiseren dat de lounge in het Schengen-deel van de luchthaven ligt, voor de paspoortcontrole. In totaal vliegen 16 Star Alliance member carriers op Amsterdam, en bieden non-stop services naar 23 bestemmingen in 18 landen.

Foto: bij de opening van de nieuwe lounge (vlnr): André van den Berg (CCO van Royal Schiphol Group), Christian Draeger (Vice President Customer Experience van Star Alliance) en Menno Biersma (CEO van Swissport).