RMC-Meetup Turkije met Kers en Van der Heijden

Arjan Kers, general manager van TUI Nederland, en Steven van der Heijden, CEO van Corendon, nemen op 20 april deel aan het rondtafelgesprek over de toekomst van Turkije als toeristische bestemming.

De bijeenkomst vindt plaats onder de vlag van de Reismanagement Club (RMC) van TravMagazine. Deze RMC-Meetup wordt gehouden in het het kantoor van TRAVelMedia in Hilversum. Naast Kers en Van der Heijden zullen onder andere Erik Jan Reuver, directeur van het Calamiteitenfonds, en een vertegenwoordiger van het Turks Verkeersbureau deelnemen.

Onderwerp van de bijeenkomst is de vraag hoe het nu verder gaat nadat Turkije naar de stembus is geweest en wat de reisindustrie kan doen om Turkije weer als vanouds op de kaart te zetten. Turkije lijkt als toeristische bestemming uit de gratie, maar is dat definitief? De boekingen naar Turkije lopen nog achter op vorig jaar, maar wat gebeurt daarmee als na het referendum de rust weer terugkeert?
Kan de markt wel zonder Turkije of wordt schaarste een probleem? Kortom, wat is de toekomst van Turkije als reisbestemming?

Turkse agent: samen doen
Het initiatief voor de bijeenkomst wordt toegejuicht door de toerisme-industrie in Turkije, blijkt uit een reactie van Salih Kirbas, eigenaar van incoming agent S.T.I. Incentive Turizm in Istanbul. Kirbas heeft de nieuwsbrief met de uitnodiging voor de RMC-Meetup ontvangen en reageert enthousiast.
‘İk had aanwezig willen zijn, maar ik ben een reisagent in İstanbul’, schrijft Kirbas, die zegt namens ‘alle collega’s’ uit Turkije zijn mening te geven. ‘Wij werken voornamelijk met groepen uit Nederland en België. De laatste ontwikkelingen zijn zeker niet goed voor de reisbranche. De reisbranche heeft niets met politiek te maken. Daarom hebben wij heel eenvoudig uw inzet nodig. Turkije en Istanbul zijn het bezoeken zeker waard. Dat klanten angst hebben, is te begrijpen. Wat kunnen we doen om reizen naar Turkije/İstanbul weer aantrekkelijk te maken?
Wij als reisagenten in Turkije wachten met grote hoop op aanvragen voor Turkije/İstanbul, net als in de goede oude tijden. Als S.T.I. Incentive Travel en zeker ook met onze collega’s, zeggen wij: ‘samen zijn we sterker en samen kunnen we de goede oude tijden weer waarmaken.’
Namens onze hoteliers, receptionisten, belboys, houskeeping, restaurants, obers, gidsen, busondernemingen, chauffeurs, museapersoneel, schoenpoetsers, kaartverkopers en allen die service verlenen aan de gasten die Turkije bezoeken. Tot snel en tot ziens in Turkije/İstanbul.’

Nog geen lid? Klik hier en registreer gratis.