René Nieuwmans (Expedia) terug naar Nederland

Na 7,5 jaar bij Expedia in Londen gewerkt te hebben, komt René Nieuwmans terug naar Nederland. Nieuwmans werkte sinds september 2011 in het hoofdkantoor van Expedia in Londen als Head of Commercial voor de Benelux. Hij was daarmee ook het aanspreekpunt voor de Nederlandse markt.

‘Na 7,5 jaar vonden we het hoog tijd om weer naar Nederland terug te gaan’, zegt Nieuwmans, wiens echtgenote destijds tegelijk een nieuwe baan op het hoofdkantoor van Thomas Cook in Londen kreeg aangeboden. ‘We zouden voor twee of drie jaar naar Londen gaan, en zijn toch wat langer gebleven dan gepland. Maar Londen is een drukke stad met 8 miljoen inwoners, met veel hectiek en onze vrienden en familie wonen in Nederland. Het was een leuke tijd, maar alles bij elkaar opgeteld wilden we graag weer terug.’
Nieuwmans zat ook sinds januari 2017 namens Expedia in het ANVR-bestuur. Expedia is sinds december 2015, na een aanloop van vier jaar, lid van de ANVR.
Nieuwmans heeft in grote mate bijgedragen aan het succes van Expedia in Nederland. ‘Ik weet nog dat ik op de Vakantiebeurs van 2011 aan veel mensen moest uitleggen wat Expedia precies was. Ik heb een leerzame periode achter de rug.’
Nieuwmans gaat zijn laatste week bij Expedia in. Zodra hij terug is in Nederland gaat hij zich op zijn verdere toekomst beraden. Voor hij bij Expedia aan de slag ging, werkte hij onder andere bij Voigt Travel en bij Finland Vakanties Westerman.
Zijn vertrek bij Expedia betekent dat de ANVR op zoek moet naar een nieuw bestuurslid. Hierover wordt mogelijk in september gesproken.