Reinoud Koot van Thomas Cook naar Sunweb

Reinoud Koot, die tien jaar bij Thomas Cook Nederland werkte als commercieel directeur differentiated products, vertrekt naar Sunweb.

Koot gaat per 1 september bij de touroperator in Rotterdam aan de slag als Head of Sun, zegt Gert de Caluwe, CEO van Sundio Group, tegen TravMagazine. ‘We houden hier van korte titels. Reinoud wordt verantwoordelijk voor ons zonproduct. Ik ben erg blij met zijn komst.’

Thomas Cook is inmiddels een wervingsprocedure gestart voor een opvolger. ‘Het is een zware functie, waarvoor we een ervaren reisprofessional zoeken’, zegt Carola Hoekstra, Managing Director van Thomas Cook Nederland, desgevraagd.
Koot hield zich binnen Thomas Cook bezig met het gedifferentieerde product, dat vooral bestaat uit de ‘eigen’ hotels van Thomas Cook internationaal. Deze gedifferentieerde producten zijn een belangrijke pijler binnen de strategie van de Thomas Cook Group. Het aanbod ‘eigen’ hotels & resorts is fors uitgebreid.

Nieuw
Voor aankomende winter worden drie nieuwe smartline hotels geopend; twee daarvan zijn te vinden in Puerto del Carmen op Lanzarote en de derde smartline wordt geopend in Ras al Khaimah, de populaire badplaats bij Dubai die vorig jaar door Neckermann op de Nederlandse markt werd geïntroduceerd.
Voor zomer 2018 wordt in Cala d’Or op Mallorca een SunConnect geopend. In Alcudia ziet een SENTIDO hotel het daglicht. Op zustereiland Ibiza wordt het eerste smartline hotel geopend in San Antonio. In het populaire Griekenland krijgt Chalkidiki er een SENTIDO bij in het aanbod. Op Kos wordt een Sunprime geopend en op Kreta een nieuw SunConnect Resort.

Op Cyprus is er uitbreiding met een Sunprime in Protaras en een SunConnect in Paphos. Kroatië heeft deze zomer, met de toevoeging van Small Planet Airlines, zijn populariteit verder uitgebreid waardoor voor volgend jaar zomer een nieuwe smartline in Jezera gepland staat en een Casa Cook in Brela (bij Split). Last but not least is de aankondiging van nog een nieuwe Casa Cook in Chania op Kreta.