Paul Gregorowitsch vertrekt bij Oman Air

Paul Gregorowitsch stopt met onmiddellijke ingang als CEO van Oman Air. Zijn functie wordt waargenomen door Abdulaziz Saud AlRaisi, de huidige Executive Vice President Products & Brand Development, totdat een nieuwe CEO is gevonden.

In een gesprek met TravMagazine liet Gregorowitsch vorige week nog weten dat hij tot de zomer van volgend jaar als CEO van Oman Air wilde aanblijven. Dan zou hij er precies vier jaar op hebben zitten bij de nationale carrier van Oman. Volgens Gregorowitsch verlangden hij en zijn echtgenote terug naar het Nederlandse klimaat met vier seizoenen en waren vier jaar Oman voldoende geweest.
Gregorowitsch (bijna 62) kreeg vanuit Oman Air het verzoek bij te tekenen tot zijn 64-ste, iets waarin hij geen zin had. Bovendien zou de functie van CEO minder bedrijfsonderdelen gaan omvatten. Daaronder zouden de luchthaven, luchtverkeersleiding en de airline vallen. Gregorowitsch had geen zin in een uitgeklede functie, ook al was dat maar tijdelijk. Aangezien Oman Air graag een zogeheten native Omani in zijn plaats wil benoemen, of zoals Gregorowitsch het noemt ‘wil Omaniseren’, besloot hij die overgang te vergemakkelijken en plaats te maken.
‘Dat is allemaal in goede harmonie gegaan’, zegt Grogorowitsch maandagavond vanuit Oman tegen TravMagazine. ‘Ik ben tot en met april beschikbaar. Nee, niet meer als CEO.’

Foto: Paul Gregorowitsch vorige week, met Rogier de Jager, regional vice president Europe van Oman Air, met de award voor Best Airline in Europe, Middle East and Africa, die Oman Air voor de tweede keer kreeg toegekend.