Opnieuw groei voor TUI Group

Met een groei van de EBITA van 12,0 procent en een omzetgroei van 11,7 procent is TUI Group verder aan het uitlopen op de concurrentie. Meer dan de helft van de winst komt uit de eigen hotels en cruiseschepen. Dit leidt tot een dividend uitkering van 0,65 euro per aandeel, hoger dan voorgaand jaar. Naast dit goede nieuws over afgelopen boekjaar, vermeldt TUI ook dat de boekingen voor de huidige winter 2017/18 goed lopen en volledig voldoen aan de verwachting.

TUI Group CEO Fritz Joussen: ‘Voor het derde opeenvolgende jaar laten we een groei van dubbele cijfers zien. We versterken onze positie als internationaal marktleider in de toerisme branche.’

Met een groei van de EBITA van 12,0% en een omzetgroei van 11,7% is TUI Group verder aan het uitlopen op de concurrentie. Meer dan de helft van de winst komt uit de eigen hotels en cruiseschepen. Dit leidt tot een dividend uitkering van 0,65 euro per aandeel, hoger dan voorgaand jaar. Naast dit goede nieuws over afgelopen boekjaar, vermeldt TUI ook dat de boekingen voor de huidige winter 2017/18 goed lopen en volledig voldoen aan de verwachting.

Eigen hotels en cruiseschepen
TUI veranderde de afgelopen jaren haar strategie en investeerde vooral in eigen hotels en cruiseschepen. Die hebben beide goede zaken gedaan afgelopen jaar en zijn voor een groot deel verantwoordelijk voor de mooie cijfers over afgelopen boekjaren. Joussen geeft aan dat TUI in de afgelopen jaren getransformeerd is van een touroperator naar een ontwikkelaar, investeerder en uitbater van eigen hotels en cruiseschepen.

Digitalisering: blockchain
Innovatief handelen staat hoog op de agenda. In haar eigen yield-systeem om de voorraad hotelbedden optimaal te beheren, maakt TUI al gebruik van blockchain technologie Deze zogenaamde ‘bed swap’ applicatie is zomer 2017 in gebruik genomen.

Groei Benelux
Nederland en België droegen in grote mate bij aan het resultaat van Western Region (Nederland, België, Frankrijk), Frankrijk had het zwaarder afgelopen jaar. Vooral de tweede helft van het jaar was sterk in Nederland en België, die beide nog steeds de vruchten plukken van de ‘re-branding’ naar TUI (TUI Nederland ging in oktober 2015 over van Arke naar TUI).
De onderliggende EBITA van Western Region groeide met 26,8 procent naar 109,2 miljoen euro.
Arjan Kers, General Manager TUI Nederland: ‘Ik ben zeer tevreden met het resultaat van afgelopen boekjaar. Het is mooi om te zien dat onze inspanningen een sterke groei hebben gestimuleerd en een positieve bijdrage aan de groepscijfers hebben geleverd. De sterke start van het seizoen 2017/18 biedt mooie vooruitzichten.’