Nieuwe zomerbestemmingen Transavia: Bilbao, Edinburgh en Perugia

Komende zomer vliegt Transavia naar drie nieuwe bestemmingen vanaf Rotterdam The Hague Airport: Bilbao in Spanje, Edinburgh in Schotland en Perugia in Italië. De vluchten naar Amman, Jordanië vanaf Amsterdam Airport Schiphol die vanaf 1 oktober 2019 starten, worden ook volgend jaar zomer aangeboden. Het zomerschema van Transavia start op 1 april en loopt tot en met 31 oktober 2020. De tickets zijn vanaf morgen, dinsdag 17 september, te boeken.

Bilbao 
Bilbao is de grootste stad in de noordelijke Spaanse regio Baskenland. De stad bevindt zich op het grondgebied van Biskaje en is omgeven door bossen, bergen, stranden en steile kusten. En de streek staat bekend om vele culinaire lekkernijen. Je komt tot rust in één van de plaatselijke barretjes en eet er de lekkerste tapas. Maar er is meer. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het wereldberoemde Guggenheim Museum of de Kathedraal van Santiago. Ook de overdekte markt ‘Mercado de la Ribera’ is een aanrader. Winkelen doe je rondom de straten Indautxi en Ensanche en je gaat uit in de wijk Abando.

Transavia vliegt drie keer per week naar Bilbao: op maandag, woensdag en vrijdag.

Edinburgh 
De hoofdstad van Schotland: Edinburgh. Een stad vol mythes en legendes. Bezoek bijvoorbeeld Edinburgh Castle, daar bekijk je de Schotse kroonjuwelen en de Stone of Destiny. En de ‘Auld Reekie’, hier komt het verleden weer tot leven. Edinburgh is niet alleen de hoofdstad, maar ook een toonaangevende festivalstad én UNESCO Werelderfgoed. Je kunt er winkelen, dineren in wereldklasse en de stad heeft een gezellige cafécultuur en kunstscene.

Transavia vliegt vier keer per week naar Edinburgh: op maandag, donderdag, vrijdag en zondag.

Perugia 
Perugia is de hoofdstad van Umbrië, tussen de steden Florence en Rome in. Je vindt de stad dus in centraal Italië, dichtbij de rivier de Tiber. Wanneer je onder de bogen van Via Priori doorwandelt, kom je in een prachtige middeleeuwse omgeving. Struin doorprachtige authentieke straatjes en bewonder de indrukwekkende stadsmuren. Je drinkt er een aperitivo tussen de studenten van over de hele wereld. En wie kent ze niet, een kusje van chocolade: de Baci uit Perugia? Net buiten de stad staat een enorme chocoladefabriek. Daar vind je het museum La Casa del Cioccolato. In het museum kom je alles te weten over de geschiedenis van de Baci en de vele chocoladesoorten uit Perugia.

Transavia vliegt twee keer per week naar Perugia: op woensdag en zaterdag.

Overige uitbreiding vluchten 
Vanaf Amsterdam vliegt Transavia in de zomer van 2020 extra op de populaire bestemmingen Beiroet, Libanon en Keflavík, IJsland. En vanaf Eindhoven Airport vliegt Transavia volgend jaar zomer vaker op de Griekse bestemmingen Heraklion en Zakynthos.