Nieuwe investeerder bij Travel Counsellors

Investeerder Vitruvian Partners heeft in Travel Counsellors geïnvesteerd via een tweede management buy-out. Daarmee neemt Vitruvian de plaats in van Equistone Partners Europe, dat in oktober 2014 als investeerder optrad tijdens de eerste management buy-out onder leiding van CEO Steve Byrne, waarbij het bedrijf werd gekocht van oprichter David Speakman.

Sinds de eerste management buy-out heeft Travel Counsellors internationaal een snelle groei doorgemaakt. Het transactievolume groeide van 130 naar 512 miljoen Britse pond, ofwel 644 miljoen euro.
Travel Counsellors werd in 1994 opgericht door David Speakman en is behalve in Groot-Brittannië ook actief in Ierland, Nederland, België, Zuid-Afrika, Australië en de Verenigde Arabische Emiraten.
De franchise-organisatie heeft zijn hoofdkantoor in Manchester. In totaal zijn meer dan 1.800 ZRA’s aangesloten. Travel Counsellors heeft samen met Equistone veel geïnvesteerd in zijn eigen technologieplatform Phenix. In totaal is 6 miljoen Britse pond gereserveerd voor investeringen in IT en upgrades in 2018.

Vitruvian Partners is geen onbekende in de reiswereld. Het bedrijf heeft onder andere geïnvesteerd in Skyscanner, JacTravel en OAG. Het bedrijf heeft aangegeven verder te willen investeren in de technologische ontwikkelingen bij Travel Counsellors.
Over bedragen doen de betrokken partijen geen mededelingen.

Foto: Steve Byrne.