Nieuwe CEO voor TravelBird

Steven Klooster (42), de nieuwe CEO van TravelBird, wil het bedrijf verder uitbouwen en van TravelBird een wereldspeler maken.

Dat is de missie van Klooster, die de opvolger is van Symen Jansma, mede-oprichter, mede-eigenaar en tot nu toe de CEO van TravelBird. Jansma blijft wel betrokken als grootste aandeelhouder, actief adviseur en formeel bestuurder.

Klooster werkt sinds juni 2014 als CFO voor de online reisaanbieder en heeft de afgelopen maanden al steeds meer taken van Jansma overgenomen.
Symen Jansma (43) en Dennis Klompalberts (38) startten TravelBird zeven jaar geleden. Hun uitgangspunt was: eenvoud in keuzes en eenvoud in boeken. Hun aanpak creëerde een nieuwe standaard in de reiswereld, zeggen de ondernemers. Samen met inmiddels 446 medewerkers hebben ze het bedrijf uitgebouwd tot één van de grootste en volgens eigen zeggen best gewaardeerde online-reisaanbieders in Europa, met dagelijks zo’n 15.000 reizigers.
‘Daarbij is cruciaal dat de klantentrouw (retentie 40%) en de klantwaardering (8,6) hoog is en blijft. TravelBird heeft echter hogere groei-ambities en wil een wereldspeler van formaat worden. Vandaar dat er nieuwe stappen nodig zijn.’

Investeerder
Steven Klooster was de afgelopen drie jaar de financiële man van TravelBird. Daarvoor hielp hij als COO het Londense start-up fashion technologie bedrijf Lyst hard groeien en werkte hij als investeerder en adviseur bij onder andere Warburg Pincus nauw samen met verschillende internet-, technologie- en services-bedrijven, waaronder Ziggo. Hij studeerde aan de TU Delft en aan de London Business School (MBA).

Steven Klooster omschrijft TravelBird als een bedrijf met een unieke cultuur. ‘Met veel energie en positiviteit, passie voor unieke reizen en zorg voor de reiziger. Dat heeft Symen, samen met Dennis Klompalberts, vanaf de grond knap opgebouwd en dat alles moeten we vooral behouden. Maar we kunnen alleen verder groeien als we onze technische voorlopersrol en onze zakelijke professionalisering verder intensiveren. Mijn droom is om elke reiziger de precies passende en unieke reiservaring te kunnen laten beleven door nog verdere technische innovatie, gecombineerd met een heel betrokken persoonlijke begeleiding.’

Uitbouwen
Symen Jansma blijft intensief betrokken bij TravelBird als grootaandeelhouder (37,38%), als adviseur/bestuurder en als ambassadeur/woordvoerder. Daarnaast zal hij zich meer gaan bezighouden met het uitbouwen van nieuwe initiatieven en het intensief begeleiden van start-ups.
Het Management Team van TravelBird bestaat nu uit Steven Klooster (CEO), Dennis Klompalberts (COO), Philipp Wassibauer (CTO) en Jeranne Koekkoek (VP HR).

Foto: Symen Jansma en Steven Klooster.