Nieuwe baan voor Carola Hoekstra (ex-Thomas Cook)

Carola Hoekstra (ex-CEO Thomas Cook Nederland) start per 1 december als CEO van Stromma Nederland, de voormalige Canal Company. Door haar ruime ervaring in de toeristische- en reisbranche en internationale expertise is zij de ideale kandidaat, zegt het bedrijf.

‘Met haar charismatisch leiderschap en aanstekelijke drive is zij de juiste persoon om onze koers verder te bepalen.’
Hoekstra is de opvolger van Peter Duwel, die na 19 jaar vertrekt bij Stromma Nederland.

De boten van Stromma Nederland varen al sinds 1912 door de Amsterdamse grachten. Onder leiding van Hoekstra wil het bedrijf verder groeien als internationaal toeristisch bedrijf en zijn positie als ‘best in class’ verder uitbouwen.

Hoekstra: ‘Ik kijk ernaar uit om de organisatie te leiden en zal me met name focussen op het bewaken van de kwaliteit van de producten en het aantrekken van hoogwaardig toerisme. Door te werken vanuit liefde en passie voor Amsterdam, zal Stromma Nederland koers houden als gastheer van de stad.’

Peter Duwel trad in 2.000 in dienst bij Stromma Nederland, het toenmalige Canal Company. Sinds 2016 leidde hij het bedrijf als CEO. In hetzelfde jaar werd het bedrijf overgenomen door de Zweedse Stromma Group.
Onder zijn leiding volgde een transitie: het bedrijf kreeg de naam Stromma Nederland en veranderde van rederij in toeristisch bedrijf.

Duwel: ‘Ik heb dit prachtige bedrijf de afgelopen jaren zien groeien. De Hop on-Hop off bussen en Amsterdam Pass zijn sinds de overname door Stromma Group toegevoegd aan het productportfolio en met de rondvaartactiviteiten, de distributiekanalen en de A’DAM LOOKOUT hebben we als internationaal toeristisch bedrijf een sterke positie weten in te nemen. Een mooi moment om het roer over te dragen.’
Duwel blijft tot april 2020 formeel betrokken als adviseur.