KLM voegt Google Pay toe aan KLM-app

KLM is één van de eerste luchtvaartmaatschappijen in Europa waar je als klant en KLM-appgebruiker je instapkaart kan opslaan in de Google Pay app. De instapkaart verschijnt automatisch een paar uur voor vertrek op het scherm van je smartphone. iOS-gebruikers van de KLM-app kunnen al langer KLM-instapkaarten opslaan via Apple Wallet. Door Google Pay toe te voegen aan de KLM-app kunnen Android-gebruikers nu ook van deze mogelijkheid gebruikmaken.

Vanaf nu is Google Pay beschikbaar voor KLM-appgebruikers in landen zoals het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Spanje, Duitsland en Brazilië. Google maakte onlangs bekend dat Google Pay op termijn wereldwijd beschikbaar komt. KLM verwacht dat het niet meer lang duurt voordat ook gebruikers in Nederland de applicatie kunnen gebruiken.

Over de KLM-app
Google Pay is toegevoegd aan de bestaande functies van de KLM-app zoals het boeken van een vlucht, online inchecken en het downloaden van instapkaarten. Binnenkort kunnen gebruikers WiFi aan boord kopen en CO2 compenseren. De KLM-app is al miljoenen keren gedownload en kent meer dan 100.000 actieve gebruikers per dag. Maar liefst 70% van de gebruikers is permanent ingelogd en gebruikt de KLM- app meerdere keren per maand.