KLM vertrekt na bijna vijftig jaar uit Amstelveen

Het hoofdkantoor van KLM verhuist in 2024 naar Schiphol-Oost. In 2024 wil de airline de kantoren aan de Amsterdamseweg in Amstelveen verplaatsen naar een nieuw te realiseren kantoorlocatie op Schiphol-Oost. 

René de Groot, Chief Operating Officer (COO) van KLM: ‘Afscheid nemen van een vertrouwde werkplek met veel historie is lastig. Blue Base brengt veel voordelen en nieuwe mogelijkheden. En dat is iets om naar uit te kijken.’

Onder de werknaam Blue Base, is het voornemen om een grote, nieuwe, centraal gelegen campus van circa 35.000m2 te realiseren, naast het huidige KLM Operations Control Center (OCC). Naast de KLM-kantoren die momenteel in Amstelveen zijn gevestigd, zullen dan ook de kantoorfuncties op Schiphol-Rijk en delen van Schiphol-Oost per 2024 worden verplaatst naar de nieuwe campus.

Uitgebreid onderzoek
‘De keuze om te verhuizen kwam tot stand na een uitgebreid en intensief onderzoek, waarbij alle opties zorgvuldig zijn onderzocht,’ meldt KLM. ‘Een kostbare renovatie van het hoofdgebouw in Amstelveen, dat groot onderhoud nodig heeft, lag daarbij niet voor de hand.’

Nu de keuze is gemaakt, is het Blue Base-project gestart om de nieuwe locatie verder te ontwikkelen en vorm te geven. In de voorbereiding worden KLM-medewerkers actief betrokken bij de plannen. Voor hen moet Blue Base immers de plek worden waar ze in 2024 gaan werken, ontmoeten en ontwikkelen.