KLM en Microsoft werken samen aan duurzame luchtvaart

KLM en Microsoft hebben in Washington een intentieverklaring ondertekend om de mogelijkheden tot samenwerking op het gebied van duurzame luchtvaart te onderzoeken. De overeenkomst bevat ook een commitment om Sustainable Aviation Fuel (SAF) aan te kopen. Sustainable Aviation Fuel heeft de potentie om de CO2-uitstoot te verminderen tot wel 80 procent in vergelijking met fossiele brandstof. Dat is mogelijk bij grootschalige toepassing en in elke levensfase van de toestellen.

Microsoft zal een hoeveelheid SAF aanschaffen om te gebruiken voor alle vluchten die Microsoft-medewerkers tussen de VS en Nederland maken (en vice versa) met KLM en Delta Airlines. Dit sluit aan bij het Corporate BioFuel Program van KLM.

Daarnaast willen Microsoft en KLM verkennen op welke andere gebieden samengewerkt kan worden om de duurzaamheid te vergroten en de luchtvaart gerelateerde uitstoot te verkleinen. Het gezamenlijke streven is een blauwdruk te ontwikkelen die andere bedrijven in staat stelt de vraag naar duurzame luchtvaartoplossingen te stimuleren. Daarnaast kunnen de bedrijven doelstellingen realiseren om de ecologische voetafdruk van hun eigen aanvoerketen te verkleinen.

foto: Michelle Patron, Microsoft Director of Sustainability Policy & Boet Kreiken, KLM EVP Customer Experience