Kees van der Most vertrekt bij NBTC

Kees van der Most vertrekt per 1 juli bij NBTC Holland Marketing. Van der Most was 30 jaar werkzaam als manager research bij NBTC en was ook medeoprichter van NBTC-NIPO Research, het marktonderzoeksbureau van NBTC en Kantar TNS.

Van der Most begint zijn eigen bureau, gericht op onderzoek en trends binnen de toeristische sector. Op 1 mei is zijn officiële laatste werkdag. ‘Na 30 jaar op één plaats wilde ik nog wel eens wat anders’, zegt Van der Most, die lange tijd een duo vormde met Ad Schalekamp, die vorig jaar met pensioen ging.
Sinds die tijd werkt Van der Most (56) samen met Helena Klok, die de plaats van Schalekamp innam. Voor Van der Most wordt een opvolger gezocht. Hij blijft één dag per week voor NBTC werkzaam.

‘Kees is 30 jaar verbonden geweest aan onze organisatie en heeft het onderzoeksteam van zowel NBTC als de joint-venture NBTC-NIPO Research tot grote hoogte getild. Ik ben blij dat Kees in zijn nieuwe rol nog wel betrokken blijft bij NBTC. Zijn kennis en ervaring binnen de sector gaat dus zeker niet verloren’, zegt Jos Vranken, algemeen directeur NBTC.
Van der Most was in 2008 nauw betrokken bij de toekomstvisie voor destinatie Holland. Hierin gaf NBTC destijds een doorkijk naar de toekomst van het inkomend toerisme voor Nederland. ‘Vandaag de dag, tien jaar later, kijken we opnieuw naar de toekomst en maken we in dit kader een deltaplan’, zegt Van der Most.

Foto: Kees van der Most en Helena Klok