Herbenoeming Pieter Elbers rond

De aandeelhouders van KLM hebben ingestemd met de herbenoemingen van President-directeur Pieter Elbers en Operationeel directeur René de Groot voor een nieuwe termijn van vier jaar. De aandeelhouders stemden eveneens in met de voorgedragen benoemingen van Janine Vos, Jan Kees de Jager en Ben Smith als nieuwe commissarissen bij KLM.

Cees ’t Hart, die in de KLM Raad van Commissarissen zit sinds 2014, neemt het voorzitterschap over van Hans Smits, die sinds 2004 in de KLM Raad van Commissarissen zat en sinds 2014 voorzitter was.De herbenoemingen in de directie en benoemingen in de RvC vonden plaats tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van KLM, die vandaag, 25 april 2019, plaatsvond.

Janine Vos en Jan Kees de Jager volgen Annemieke Roobeek en Hans Smits op, en Jean Peyrelevade wordt opgevolgd door Ben Smith. Mevrouw Vos, momenteel Chief Human Resources Officer bij de Rabobank, was eerder Chief Human Resources Officer bij KPN. De heer de Jager, momenteel Chief Financial Officer bij KPN, was eerder minister van Financiën en staatssecretaris van Financiën. De heer Smith is Chief Executive Officer van Air France-KLM.