Hendriks vertrekt bij Stena Line/Buro Scanbrit

Felix Hendriks, managing director van Buro Scanbrit en tevens verantwoordelijk voor het passagiersvervoer van Stena Line in Nederland, België en (van 2006 tot en met 2011) Groot-Brittannië, verlaat per 1 juli de organisatie.

In 2015 werden zijn verantwoordelijkheden binnen Stena Line verder uitgebreid als Head of Travel Continental Europe voor onder andere Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.  In deze laatste functie was hij onder meer verantwoordelijk voor de reorganisatie van de Duitse Travel organisatie.

‘Het wordt tijd, na 17 jaar Buro ScanBrit en 14 jaar Stena Line, voor een nieuwe fase in mijn leven. Ik ben trots op de behaalde resultaten vanuit mijn verschillende verantwoordelijkheden en nog wel het meest over de wijze waarop wij die bereikt hebben. Ik zal daarom zeker de hechte en langdurige samenwerking met mijn collega’s gaan missen, maar het is nu de tijd dat zij het roer gaan overnemen’, aldus Hendriks.

Annika Hult, Trade Director van de Stena Line North Sea Region, in een toelichting: ‘Wij kunnen niet anders dan Felix oprecht bedanken voor zijn jarenlange inzet voor de organisatie en wensen hem bijzonder veel succes bij zijn verdere carrière. Binnen Stena Line gaan we de travel marketing & sales activiteiten nu anders organiseren. De Zweedse Elisabeth Lönne wordt eindverantwoordelijk voor het totale beleid van zowel de Engelse Noordzee- als de Nederlandse markt. Mariël Korpel, de huidige Nederlandse marketing manager, zal de Nederlandse activiteiten voor haar rekening nemen en aan Elisabeth rapporteren. Paula Chaudron wordt verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van Buro Scanbrit in Amsterdam.’

Wat Hendriks gaat doen is nog niet bekend: ‘Ik wil nog minimaal tien jaar mooie uitdagingen aangaan. En ik verkeer nu in de luxe positie dat ik daar rustig over kan gaan nadenken. Ik sta open voor nieuwe ideeën.’