Gegevens 80.000 passagiers Transavia gehackt

Transavia heeft geconstateerd dat er ongewenst toegang is geweest tot een mailbox van de airline. Het gaat in totaal om gegevens van 80.000 passagiers die met Transavia gereisd hebben in de periode van 21 tot en met 31 januari 2015. De gegevens die in het bestand stonden zijn: voornaam, achternaam, geboortedatum, vluchtgegevens, boekingsnummer en services die zijn bijgeboekt zoals bagage, ski’s en rolstoelen. Het betreft dus geen gevoelige gegevens als betaalgegevens, creditcard informatie, paspoortinformatie en contactgegevens zoals adresgegevens, e-mailadressen en telefoonnummers.

Na onderzoek is gebleken dat in deze mailbox een bestand zat met daarin persoonsgegevens van een deel van de Transavia-passagiers die met ons hebben gereisd tussen 21 en 31 januari 2015. Transavia heeft hiervan melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Ondanks dat het om gegevens uit begin 2015 gaat, en er geen gevoelige data zoals adresgegevens, creditcard informatie en paspoortinformatie in zaten, informeert Transavia de betrokken passagiers hierover persoonlijk.

‘We zijn een onderzoek gestart en hebben verbeteringen doorgevoerd om herhaling in de toekomst te voorkomen. Daarnaast investeren we in onze informatiebeveiliging, wat continu voor verbetering zorgt’, aldus Transavia in een statement.