Etihad wil tot de top blijven behoren

Samen met een kleine 100 genodigden heeft Etihad donderdagavond zijn vijfjarige aanwezigheid in Nederland gevierd. ‘Etihad is vijf jaar in Nederland en we are here to stay’, verklaarde general manager Jean Paul Drabbe.

Plaats van handeling was De Glazen Ruimte in Maarssen, waar de genodigden een diner, muziek en afsluitend vuurwerk kregen voorgeschoteld. Etihad verkoopt in Nederland geheel via de reisagent, zowel offline als via online travel agents, en dat blijft volgens Drabbe ook zo. ‘We verkopen ouderwets via de reisbranche en zijn niet van plan om dat te veranderen.’
Etihad heeft de afgelopen vijf jaar ruim een half miljoen Nederlandse passagiers vervoerd op de route vanaf Amsterdam, in samenwerking met codeshare-partner KLM.

De airline uit de Verenigde Arabische Emiraten, met Abu Dhabi als thuisbasis, vliegt sinds 15 mei 2013 ook op Amsterdam. In het begin werd gevlogen met een Airbus A330. Sinds vorig jaar wordt met een Dreamliner 787 gevlogen. Deze zomer wordt op de route tussen Amsterdam en Abu Dhabi een Boeing 777 ingezet.

Met de extra capaciteit wil Etihad voldoen aan de toenemende vraag. Abu Dhabi wint duidelijk aan belang als een volwaardige eindbestemming voor vakantie- en zakenreizigers, en bovendien is het een populaire tussenstop voor vluchten naar Azië, Australië, Afrika en het Midden-Oosten. De vraag naar Abu Dhabi neem onder andere toe na de opening van het ‘Louvre museum’ in november vorig jaar. Reizigers die de reis in Abu Dhabi onderbreken op heen- of terugreis kunnen via Etihad.com/stopovers gebruik maken van een gratis tweede hotelovernachting.
Hoewel Etihad wereldwijd moet bezuinigen, onder andere na deelname aan het inmiddels failliete Air Berlin en Alitalia, doet de route vanaf Amsterdam het goed. ‘We blijven ondanks de bezuinigingen investeren in ons product en onze service’, stelde Drabbe. ‘We willen tot de beste airlines in de wereld blijven behoren. We gaan de komende jaren op dezelfde wijze verder.’
De Boeing 777-300 waarmee Etihad tot eind september op Amsterdam vliegt, is uitgerust met businessclass- en economy class-stoelen. De stoelen in businessclass kunnen worden uitgeklapt tot een volledig plat bed en hebben gegarandeerd toegang tot het gangpad.

Foto: General manager Jean Paul Drabbe met zijn teamleden Monique de Voogd, Lisa-Marie Günther en Dimitra Tsaoussi.