Erik van der Waard: ‘Digitale botsing is opgelost’

Erik van der Waard, directeur/eigenaar van onder andere Reisburo Internoord in Leeuwarden, heeft met terugwerkende kracht per 1 oktober 2018 TravelNoord BV in zijn geheel overgenomen.

TravelNoord, gericht op online verkoop van reizen, is een joint venture die Van der Waard jaren geleden startte met Getie en Haskia Kramer van Internoord Reizen Groningen. Onder de vlag van TravelNoord worden reizen aangeboden met vooral vertrek uit het Noorden van het land, via websites als Eeldevakanties.nl en Vakanties.groningenairport.nl.
Aangezien Van der Waard ook vanuit zijn eigen bedrijf bezig is met online verkoop van reizen, leidde dat volgens hem in de praktijk tot verwarring bij klanten. Zo is hij ook voor 50 procent aandeelhouder van een ICT-bedrijf, met eigen webbouwers, tekstschrijvers en seo/sea specialisten, waarmee hij online actief is onder de naam Internoord.
‘We zullen nu alle online activiteiten integreren in de overgenomen BV’, zegt Van der Waard. ‘Daarmee kunnen we nu doorgroeien en is meteen ook de ‘digitale botsing’ met de beide Internoord-namen opgelost.’

Persoonlijk
Volgens Haskia Kramer, samen met haar zus Getie directeur/eigenaar van Internoord Reizen Groningen, paste het online merk TravelNoord niet meer zo goed in hun portefeuille. ‘De activiteiten van Internoord Reizen in Groningen spitsen zich naast de vakantiereizen steeds meer toe op persoonlijke dienstverlening in de zakelijke sector en inkomend toerisme’, zegt Kramer.
Dat er zowel in Groningen als in Leeuwarden een reisbureau onder de naam Internoord actief is, zorgt al langer voor verwarring. In 1988 verkocht de vader van Haskia en Getie de vestiging Internoord Leeuwarden aan Peter en Gonnie van der Waard, en ging zelf door met Internoord in Groningen.
Erik van der waard nam het reisbureau in Leeuwarden in 2003 over van zijn ouders. Haskia Kramer: ‘Het was de tijd dat er nog geen internet was en die dubbele naam in het Noorden geen probleem gaf. Met deze overname zijn we allen weer duidelijk herkenbaar. Het is mooi om te zien dat uit mijn vaders nalatenschap nu nog steeds drie topmerken actief zijn.’