CWT: vliegticketprijzen gaan dalen

CWT Solutions Group, de consultancy tak van CWT, travel management platform, voorspelt een daling in april voor de wereldwijde gemiddelde vliegticketprijzen. De verwachting is dat de prijzen iets meer dan 4% lager uitkomen dan in februari, aangezien de gepubliceerde tarieven gecorrigeerd zijn voor de sterke stijging in de eerste twee maanden van het jaar.

Deze bevindingen worden gepubliceerd in de derde editie van het tweemaandelijkse Air Trends Report, dat een eigen algoritme gebruikt voor het signaleren van trends.

De wereldwijde gemiddelde ticketprijs steeg in januari met ongeveer 6% en vervolgens met nog eens 3% in februari tot 702 US Dollars. Deze stijging werd grotendeels veroorzaakt door nieuwe commerciële beleidsmaatregelen en modellen voor inkomstenbeheer die luchtvaartmaatschappijen wereldwijd invoerden.

‘We voorzien een aanhoudende opwaartse trend in de gemiddelde ticketprijs in 2019′, aldus Christophe Renard, Vice President van CWT Solutions Group. ‘Een van de redenen hiervoor is dat meer luchtvaartmaatschappijen IATA’s New Distribution Capability (NDC) willen invoeren. Met als doel om meer additionele inkomsten te genereren, voor bijvoorbeeld stoelkeuze en bagage opties. Het inzetten van tracking tools na het maken van een boeking kan voor bedrijven een effectieve manier zijn om vóór vertrek de kosten van dure tickets te optimaliseren.’

Ondertussen neemt het gebruik van Online Booking Tools (OBT’s) nog steeds toe. Mede doordat de belangrijkste OBT-aanbieders voortdurend de gebruikerservaring als het beschikbare aanbod blijven verbeteren, vooral op het mobiele vlak. En tegelijkertijd stimuleren bedrijven hun reizigers om via OBT’s en mobiele apps te boeken.