Cruise Travel verkocht aan Duitse marktleider

In navolging van Cruisewinkel.nl (2015) en Zeetours (2018) heeft het Duitse E-Hoi nu ook Cruise Travel overgenomen. Dat heeft het bedrijf zondag bekendgemaakt.

Ondanks de komst van nieuwe toetreders domineren deze drie bedrijven al jarenlang de Nederlandse cruisebranche. E-Hoi verstevigt haar positie in Nederland verder met de overname van Cruise Travel.

Cruise Travel, het familiebedrijf van weleer, is sinds juli 2018 in handen van Fleur Broer en Chris Mulder. Het cruisebedrijf, opgericht door de ouders van Fleur Broer, werd in november 2011 aan de ANWB verkocht. De ANWB wilde zijn leden meer cruises aanbieden, maar besloot een paar jaar later dat voor zijn ledenreizen geen eigen cruisespecialist nodig was met een diep aanbod.
Fleur Broer kocht daarop Cruise Travel terug, samen met Chris Mulder, lid van het managementteam, als medeaandeelhouder. In september 2018 werd Ton Hendriksen aangetrokken als commercieel manager. Het bedrijf is recent verhuisd naar een kleiner pand in Putten.

Mulder: ‘Cruise Travel heeft in 14 maanden tijd een complete metamorfose gehad. Vooral de interne structuur is sterk verbeterd en daarmee ook de kostenkant van het bedrijf. Daarentegen bleek dat Cruise Travel behoefte had aan strategische versterking op het gebied IT en techniek. Met de interesse van E-Hoi kwam voor Cruise Travel een sterke en solide partij voorbij, met name op het gebied van IT. Voor Cruise Travel was het de juiste keuze om haar toekomst veilig te stellen door deze verkoop.’

Groei
E-Hoi is blij met deze kans, zegt Patrick Cépèro namens het bedrijf. ‘We hebben bij Cruisewinkel.nl en Zeetours gezien hoe onze in huis ontwikkelde software snel tot een groei in omzet kan leiden, precies hetgeen wat wij met Cruise Travel voor ogen hebben.  Cruise Travel bestaat 33 jaar en heeft in die tijd een sterke reputatie opgebouwd. Wij zijn trots dit mooie merk bij de E-Hoi familie te mogen verwelkomen en kijken er naar uit zoveel mogelijk synergie te vinden en kennis uit te wisselen.’
Fleur Broer treedt per direct terug en is vanaf heden niet langer directeur van Cruise Travel. Chris Mulder zal betrokken blijven bij de organisatie en zal met zijn inzet vorm geven aan de verdere groei van Cruise Travel.

E-Hoy is onderdeel van E-Domizil, dat werd opgericht in 2000 en specialist in verhuur van vakantiehuizen. Na het succes van E-Domizil werd in 2003 E-Hoy opgericht. Het bedrijf claimt inmiddels marktleider in Duitsland te zijn op het gebied van cruises.

Het Duitse bedrijf kocht in januari 2018 Zeetours, dat tot dan deel uitmaakte van de Reis Specialisten Groep van René Klawer. Drie jaar eerder, in 2015, verwierf het bedrijf het Nederlandse Cruisewinkel.nl, van directeur Patrick Cépèro.
Cépèro bleef als managing director en heeft sinds mei 2018 ook de leiding over Zeetours Cruises.

Foto: Chris Mulder, Fleur Broer en Ton Hendriksen (Archieffoto TravMagazine).