Coronavirus: weinig effect op financiële markten

Het gevaarlijke coronavirus heeft nog weinig effect op de aandelenkoersen van reisgerelateerde bedrijven. Zo laten de aandelenkoersen van onder andere TUI, het Chinese Fosun en KLM stabiele cijfers zien.

Vooral de Chinese reisbranche zet zich schrap voor een verstoring, aldus CNN Business. Zo heeft de luchtvaartregelgever van het land Chinese luchtvaartmaatschappijen geïnstrueerd om passagiers die op Wuhan-vluchten zijn geboekt desgevraagd gratis annuleringen aan te bieden. De Chinese stad Wuhan sloot vandaag luchthaven en treinstations voor uitgaande reizigers om het verspreiden van het coronavirus tegen te gaan.

De luchtvaartsector van het land staat ‘waarschijnlijk onder druk’, aldus een analist in CNN Business. Aandelen van China Southern Airlines – goed voor 30 procent van de vluchten in en uit Wuhan – daalden donderdag meer dan 3,5 procent op de aandelenbeurzen in Hong Kong en Shanghai.
Andere grote luchtvaartmaatschappijen, waaronder Air China en China Eastern, lieten donderdag ook een daling zien.
Ondertussen daalde het aandeel Cathay Pacific met 2,1 procent in Hong Kong. Aandelen van de luchtvaartmaatschappij hebben dit jaar al bijna 12 procent verloren, mede door de aanhoudende protesten in Hongkong, die zorgden voor een terugloop van het toerisme.