Booking.com maakt finalisten bekend van de Technology Playmaker Awards 2020

Booking.com kondigt vandaag de finalisten aan van de Booking.com Technology Playmaker Awards 2020. In deze derde editie worden vrouwen erkend en belicht die bedrijven, industrieën en gemeenschappen transformeren door middel van technologie, en die de volgende generatie vrouwelijke leiders in de technologiesector inspireren. Een greep uit de inventieve technologen: een softwareontwikkelaar die met een ‘coding caravan’ meisjes in Kyrgyzstan leert programmeren, de oprichter van een online educatief platform dat financiële inclusiviteit van meisjes en vrouwen in Argentinië promoot en een organisatie die de inspanningen van de internationale tech-community voor de behoeften van vluchtelingen, asielzoekers en ontheemden coördineert.

De shortlist van dit jaar bestaat uit 45 finalisten in negen categorieën uit 20 landen, waaronder Nederland, Argentinië, Australië, Bolivia, Japan, Israël, India, Nigeria, Singapore, de Verenigde Arabische Emiraten en het Verenigd Koninkrijk. De finalisten worden ieder erkend als baanbrekende technologen en zijn geselecteerd om hun pioniersrol in de technologie, hun gebruik van technologie voor zowel het bedrijfsleven als de samenleving, of hun inzet voor meer diversiteit binnen de industrie. Hun bijdragen en ontwikkelingen lopen uiteen van medische technologie en de gezondheid van vrouwen, duurzame energie, financiële technologie en digitale betalingen, tot het creëren van meer mogelijkheden voor vrouwelijke tech-ondernemers en startups.

De awards, die voor het eerst werden uitgereikt in 2017, erkennen en eren de vrouwen die bedrijven, industrieën en community’s transformeren door middel van innovatief gebruik van technologie, waarbij ze de volgende generatie tech-leiders inspireren. Daarnaast eert Booking.com met deze awards voorstanders van verandering die de huidige gang van zaken aan de kaak stellen en zo helpen de technologiesector gastvrijer, diverser en inclusiever te maken.

“Alle finalisten van de Technology Playmaker Awards 2020 hebben uitzonderlijke prestaties geleverd op het gebied van technologie, zowel door de drang naar innovatie, ondernemerschap, leiderschap, impact op de gemeenschap, mentorschap en inspiratie voor de volgende generatie. Bovendien streven ze allemaal naar meer inclusiviteit in de technologie-industrie; of ze nu werkzaam zijn in opkomende economieën of in de meer gevestigde epicentra van technologie. Deze vrouwelijke technologen en voorstanders van diversiteit worden met elkaar verbonden door een opvallend talent en optimisme over de toekomst van de tech-sector”, aldus Gillian Tans, Chairwoman van Booking.com.

De volledige lijst met finalisten is te vinden op de officiële website van de Technology Playmaker Awards.