Atilay Uslu genomineerd voor EY Entrepreneur Of The Year award

Atilay Uslu is genomineerd voor de bekende EY Entrepreneur Of The Year award. De ondernemer die Corendon groot maakte is een van de vier gegadigden voor deze eervolle prijs. ‘ De EY Entrepreneur Of The Year award is de meest prestigieuze ondernemersprijs. Met de titel zetten we vernieuwend ondernemerschap nadrukkelijk op een voetstuk en moedigen we ondernemers aan en helpen we hen het beste uit zichzelf, hun klanten en hun medewerkders te halen. Dat doen we wereldwijd. Al ruim 20 jaar, in meer dan 60 landen.‘ aldus de organisatie. Jeroen van Glabbeek (CM.com), John Celie (Groenland) en Siert Wijnia (Ultimaker) zijn de andere genomineerden.

Juryvoorzitter is Jan Kees de Jager  (CFO KPN) en oud-Minister van Financiën. De uitslag wordt op 2 november bekend gemaakt.

De organisatie omschrijft de reisondernemer als volgt: ‘Bij Atilay Uslu zit ondernemen in het bloed. Zijn vader en opa waren ook ondernemers en Atilay maakte al op jonge leeftijd kennis met de uitdagingen die het ondernemerschap met zich meebrengt. Met zijn reisbedrijf Corendon wil hij reizigers de beste vakantie bieden tegen de beste prijs. Respect, eerlijkheid en jezelf zijn, daar staat Atilay voor en hij verwacht dit ook van zijn werknemers. Een moeilijk moment was toen Corendon op maandag 3 juni 2019 bekend maakte dat de Touroperator en Corendon Dutch Airlines zijn verkocht. Het was een goed moment voor verkoop en het beste voor het bedrijf, maar het voelde ook heel dubbel, alsof je je eigen kindje van de hand doet. Het is zakelijk gezien een goede deal, maar persoonlijk had hij er veel meer moeite mee dan hij had gedacht. Gelukkig zal hij als minderheidsaandeelhouder Corendon blijven ondersteunen en adviseren.’