Aruba: nieuwe minister van Toerisme

Aruba heeft een nieuwe minister van Toerisme. Het is Danguillaume P. Oduber, die formeel de post Toerisme, Volksgezondheid en Sport gaat bekleden.

Oduber staat te boek als een innovatieve leider en een filantroop die op creatieve wijze mensen inspireert en een schat aan professionele werkervaring en ambitie met zich meebrengt om het ambt zo goed mogelijk te vervullen, zegt het Arubaans Verkeersbureau, dat blij is met de benoeming.
‘We heten hem graag welkom op deze prestigieuze post’, zegt Ronella Tijn Asjoe-Croes, CEO van de Aruba Tourism Authority (ATA). ‘Met onze niet aflatende inzet om uitmuntende kwaliteit te leveren en de groei van ons land te stimuleren, kijken wij er reikhalzend naar uit om samen met Danguillaume Oduber de kwaliteitsstandaard van het toerisme op Aruba op peil te houden en het uiteraard naar een nog hoger niveau te tillen.’

Aangezien toerisme de belangrijkste pijler onder de economie van Aruba is, wordt de ministersport Toerisme gezien als een belangrijke. Danguillaume Oduber heeft veel bestuurlijke ervaring op verschillende departementen, waaronder transport, infrastructuur, milieuzaken, toerisme, arbeid en de primaire sector. Hij geldt als een gewaardeerd parlementslid.
Danguillaume Oduber startte zijn politieke loopbaan in 2013 toen hij toetrad tot het parlement. Hij is een Arubaan en woont met zijn gezin op het eiland.

Foto: de nieuwe minister van Toerisme van Aruba, Danguillaume Oduber.