Amadeus koopt kennis op het gebied van vluchtplanning

Technologieleverancier en GDS Amadeus heeft kennis gekocht op het gebied van netwerkplanning voor luchtvaartmaatschappijen. Amadeus heeft een aandeel gekocht in Optym, volgens Amadeus een van de toonaangevende bedrijven voor de optimalisatie van netwerk- en vluchtplannen.

Amadeus heeft de divisie voor netwerk-planning van Optym overgenomen, de divisie die luchtvaartmaatschappijen helpt bij het opstellen van hun vluchtplannen. Amadeus noemt de overname ‘een belangrijke mijlpaal’.

De GDS en Optym zijn al meer dan drie jaar partners en werken samen voor airlines als Southwest, Easyjet en Latam. Het product op de achtergrond is de Amadeus Sky Suite, die nu verder moet worden ontwikkeld.

Het plan is om de systemen nauwer te integreren in het Amadeus Airline-platform en zo een allround service te bieden. Dat is inclusief opties voor netwerkoptimalisatie en simulatie, frequentie- en capaciteitsplanning, netwerkplanning en -prognoses en vluchtplanontwikkeling. Met de overname zijn 90 banen gemoeid. Over de aankoopprijs zijn geen mededelingen gedaan.